BÖLÜM ADI
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
PROGRAM ADI
Aşçılık Programı
PROGRAM ÖĞRETİM ELEMANLARI
Öğr. Gör. Dr. Mehmet Selman BAYINDIR
Öğr. Gör. Aykut AYBAŞ
PROGRAMIN AMACI
Aşçılık mesleğin kavramsal ve uygulamalı bilgi ve yetkinliklerinin kazandırılması. Bu bağlamda sektöre kalifiye iş gücü sağlanması.
MEZUN OLUNCA
Programdan mezun olan öğrenciler, kamu kurumlarının mutfakları, otel işletmelerinin mutfakları, restoranların mutfakları, uçak-gemi-tren mutfakları, yemek fabrikalarının (catering) mutfakları gibi aşçılık mesleğinin yapıldığı alanlarda "aşçı" olarak çalışabilirler. Bu alanlarda çalışırken yetkinlikleri ve işletmenin gereksinimleri doğrultusunda, aşçıbaşı (executive chef, chef de cuisine), aşçıbaşı yardımcısı (asst. executive chef, sous chef), bölüm (kısım) şefi (unit chef, chef de partie), bölüm (kısım) şefi yardımcısı (cook, demi chef de partie), yamak (commis) gibi unvanlara sahip olarak mesleğe işletmede adım atabilir ya da meslekte devam edebilir.
Ayrıca program mezunları Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile turizm fakültelerinin gastronomi ve mutfak sanatları ya da yiyecek içecek işletmeciliği, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin aile ve tüketici bilimleri, sağlık bilimleri fakültelerinin beslenme ve diyetetik lisans bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
Aşçılık Programımız 2021 öğretim yılı itibariyle 3+1 öğretim modeline geçiş yapmıştır. Bu doğrultuda 3 dönem okulda uygulamalı ve teorik derslerle ilgili kazanımlar elde eden öğrencilerimiz, 1 dönem (son dönemlerinde) iş yerinde mesleki eğitim alarak sektör deneyimi elde etmektedir.
Program Hakkında