T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
PMYO Aşçılık Programı

Program Hakkında

25/11/2021 09:18:34 - 07/06/2023 09:18:34 - 905 Okunma

BÖLÜM ADI

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

 

PROGRAM ADI

Aşçılık Programı

 

PROGRAM ÖĞRETİM ELEMANLARI

Öğr. Gör. Dr. Mehmet Selman BAYINDIR

Öğr. Gör. Aykut AYBAŞ

 

PROGRAMIN AMACI

Aşçılık mesleğin kavramsal ve uygulamalı bilgi ve yetkinliklerinin kazandırılması. Bu bağlamda sektöre kalifiye iş gücü sağlanması.

 

MEZUN OLUNCA

Programdan mezun olan öğrenciler, kamu kurumlarının mutfakları, otel işletmelerinin mutfakları, restoranların mutfakları, uçak-gemi-tren mutfakları, yemek fabrikalarının (catering) mutfakları gibi aşçılık mesleğinin yapıldığı alanlarda "aşçı" olarak çalışabilirler. Bu alanlarda çalışırken yetkinlikleri ve işletmenin gereksinimleri doğrultusunda, aşçıbaşı (executive chef, chef de cuisine), aşçıbaşı yardımcısı (asst. executive chef, sous chef), bölüm (kısım) şefi (unit chef, chef de partie), bölüm (kısım) şefi yardımcısı (cook, demi chef de partie), yamak (commis) gibi unvanlara sahip olarak mesleğe işletmede adım atabilir ya da meslekte devam edebilir. 

Ayrıca program mezunları Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile turizm fakültelerinin gastronomi ve mutfak sanatları ya da yiyecek içecek işletmeciliği, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin aile ve tüketici bilimleri, sağlık bilimleri fakültelerinin beslenme ve diyetetik lisans bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.

 

Aşçılık Programımız 2021 öğretim yılı itibariyle 3+1 öğretim modeline geçiş yapmıştır. Bu doğrultuda 3 dönem okulda uygulamalı ve teorik derslerle ilgili kazanımlar elde eden öğrencilerimiz, 1 dönem (son dönemlerinde) iş yerinde mesleki eğitim alarak sektör deneyimi elde etmektedir.

Program Hakkında

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.